Twitter Facebook Vimeo Youtube Google Plus Pinterest Tumblr

1999 – AIG, North Wall Quay, Dublin

Architect: Murray O’Laoire Architects

aig_lge

aig_entrance_lgeaig_entrance_lge

The office accommodation is arranged in a U-shape block around a full height atrium reception space. A clear glass structural wall faces the river with the internal atrium elevations clad in timber screen/panelling. The building is designed to provide a column free floor plate, allowing for complete flexibility of internal layout. The core of the building is located centrally within the plan, leaving the external envelope free for 185 metres of continuous glazing. There are a number of innovative features throughout the building including the use of groundwater for chilling and an inflated vectorfoil roof to the atrium.